Waarom reageert mijn Outlook niet?

Uw Microsoft Outlook reageert mogelijk om verschillende redenen. Wanneer u Microsoft Outlook opent of sluit, een e-mail beantwoordt, van map naar map gaat of een bijlage uploadt of downloadt, kan het probleem optreden. Het gebeurt altijd terwijl u reageert op een kritieke e-mail. Laten we eens kijken naar enkele van de mogelijke oorzaken waardoor Microsoft Outlook niet reageert of vastloopt.

Een tijdelijke storing, een programma van derden dat op de achtergrond van Microsoft Outlook wordt uitgevoerd, een Outlook-invoegtoepassing, lopende synchronisatie, een te groot PST-bestand, een antivirusprogramma, een IMAPExchange-account, Outlook-registervermeldingen en een virus of malware infectie zijn slechts enkele voorbeelden. Laten we doorgaan met het oplossen van Outlook nu u de mogelijke oorzaken heeft leren kennen.

Geval 1: Is het de eerste keer dat uw vooruitzichten niet meer reageren?

Bied deze aanpassing eens aan als dit de eerste keer is dat uw Outlook niet meer reageert. Klik met de rechtermuisknop ergens op de taakbalk om Taakbeheer te openen of druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl, Alt en Delete. Kies het Outlook.exe-proces op het tabblad Processen en klik vervolgens op de knop Proces beëindigen. Het venster Taakbeheer kan nu worden gesloten. Dit is het moment om uw machine opnieuw op te starten. Open Outlook nadat het volledig opnieuw is opgestart om te zien of het werkt of niet.

Geval 2: toepassingen van derden

Sluit alle programma’s van derden die tegelijkertijd met Outlook zijn geopend. Nadat u Outlook hebt gesloten, zou alles perfect moeten zijn. Antivirus-apps, firewalls, invoegtoepassingen, invoegtoepassingen en werkbalken zijn slechts enkele voorbeelden van software van derden die ervoor kunnen zorgen dat Microsoft Outlook vastloopt. Aangezien beveiligingsprogramma’s zoals antivirus, antispyware en firewalls zijn ontworpen om uw privacy en gegevens te beschermen tegen ongewenste indringers en virussen, die vaak via e-mail worden verzonden, configureren ze ook strikte beveiligings- en privacyinstellingen die voorkomen dat Outlook e-mails verstuurt of ontvangt. of niet goed werken.

Configureer de beveiligingssoftware opnieuw om Outlook- en Outlook-invoegtoepassingen toe te voegen aan de vertrouwde zones om problemen met Microsoft Outlook te voorkomen. Als onlangs een Outlook-invoegtoepassing (Microsoft of derde partij) is geïnstalleerd en Outlook niet meer reageert, schakelt u deze uit. Controleer of Outlook is gestart. Als dit het geval is, zorg er dan voor dat de Outlook-invoegtoepassing up-to-date is met de nieuwe patches en updates. Als Outlook nog steeds niet reageert, verwijdert u de invoegtoepassing en vervangt u deze door een versie van een ander bedrijf. Het is mogelijk dat de uitgever van het specifieke invoegtoepassingsprogramma het niet correct heeft geschreven.

Geval 3: een te groot PST-bestand

Microsoft Outlook is ingesteld om automatisch e-mails en andere objecten op te slaan. Door uw e-mails te archiveren, kunt u de grootte van uw inbox aanpassen en ervoor zorgen dat Microsoft Outlook soepel werkt. Omdat archivering een proces is dat veel resources vergt, reageert Outlook mogelijk niet meer als gevolg van grotere bestanden, lopende taken zoals e-mails en andere programma’s die tegelijkertijd worden uitgevoerd. Synchronisatie vergt, net als archivering, veel bronnen. Synchronisatie is, net als archivering, een proces dat veel middelen vraagt. Om te voorkomen dat Microsoft Outlook niet meer reageert. Schakel het in om de lopende taken te voltooien.

Maak bovendien geen klikken meer en begin geen nieuwe taken voordat u begint met archiveren of synchroniseren. Outlook reageert mogelijk niet meer vanwege een te groot PST-bestand (het bestand dat alle gegevens van Outlook bevat) of een groot postvak. Archiveer uw mailboxitems regelmatig om dit probleem te voorkomen. Verwijder onnodige bestanden of bijlagen die niet langer bruikbaar zijn. Verdeel een oversized.pst-bestand in veel kleinere.pst-bestanden. Ja, u kunt uw Outlook-gegevens opsplitsen in veel kleine.pst-bestanden. Maak bovendien regelmatig een back-up van uw.pst-bestanden om te voorkomen dat u gegevens verliest als gevolg van een virus of ander probleem.

Geval 4: probleem met registervermeldingen

Het is mogelijk dat uw Microsoft Outlook niet reageert op uw klikken als de registervermeldingen corrupt zijn geworden. De beschadigde registervermeldingen moeten worden gerepareerd. Installeer een gratis registerherstelsoftware van een gerenommeerde website op uw computer. Het handmatig repareren van registervermeldingen is een gevaarlijke en delicate handeling die we niet aanbevelen. Als u een fout maakt in het register, zal uw machine permanent crashen. Gebruik daarom software voor registeronderhoud om ze te repareren. Voer een apparaatherstelfase uit voordat u het registerherstelprogramma uitvoert. Als er iets misgaat, kunt u uw machine naar een eerdere staat herstellen. Open daarna de software en voer deze uit om de aangetaste registervermeldingen te herstellen.

Extra informatie:

Het is mogelijk dat uw antivirussoftware een auto-responder blokkeert of e-mails die volgens u automatisch worden verzonden. Aangezien sommige antivirusprogramma’s automatische e-mails die proberen te verzenden of downloaden, per ongeluk identificeren als phishing-, spam- of virusdragers, worden ze geblokkeerd. Als u bovendien denkt dat uw Outlook-software door een virusdragend e-mailbericht vastloopt, zoek dan in uw inbox en verwijder het. Open uw antivirussoftware om ervoor te zorgen dat deze up-to-date is met de meest recente virus- en malwareconcepten. Voer daarna een volledige virusscan uit op uw computer. Verwijder alle geïnfecteerde bestanden die tijdens de scan zijn gevonden. We raden u aan uw antivirussoftware regelmatig up-to-date te houden.

V tech-squad Inc. is a cloud-based technical service company for customers and small companies, and the author of this article is affiliated with them. If you encounter any difficulties while conducting the above steps and need technical support for Microsoft Outlook issues, contact V tech-squad online technical support at +31–182-796-553.

Over V Tech-Squad Inc.

V tech-squad Inc. is a customer and small business cloud-based online technical support provider. Users will get help with their PCs, Macs, Tablets, Phones like the iPhone and Blackberry, and gadgets like MP3 players, Printers, Scanners, Fax, Wireless networking gear, Netflix, Roku boxes, and TVs from V tech-squad. V Tech-Squad blijft een probleemoplossingspercentage behalen van meer dan 90% dankzij een obsessieve nadruk op kwaliteit en de ontwikkeling van technologische vaardigheden. Meer dan 10.000 klanten hebben de technische reputatieploegen van V op de proef gesteld. V tech-squadron biedt momenteel assistentie aan klanten en kleine bedrijven in de Verenigde Staten. Bezoek Vtechsquad.com voor meer informatie over V tech-squad, Inc. Is dit niet het geval, dan moet Outlook Telefoonnummer bellen.

Ik ben angela. mijn bedrijf biedt technische ondersteuning aan onze klanten die problemen hebben met hun pc, computer

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store